Over Ons

Stuurloos is een mannenkoor van 24 trouwe en enthousiaste leden, afkomstig uit Wognum en omgeving. Stuurloos in repertoirekeuze, omdat zij geen  vastgesteld genre zingen en omdat er gezongen wordt zonder dirigent. Het initiatief tot het oprichten van dit mannenkoor kwam van enkele oud-prinsen van de carnavalsverenigingen uit Zwaag en Wognum.

Bij de oprichting in 2003 waren slechts 4 mannen lid van deze nog naamloze zanggroep. Er waren toen  nog geen muzikanten, dus werd er meegezongen met cd ‘s van andere koren.
Zoals de naam van dit koor al doet vermoeden waren dit vooral Shantykoren. Al snel sloten zich meer mannen aan en werd ook accordeonist Ed Goedhart toegevoegd. Hij veranderde geleidelijk het repertoire en ging arrangementen schrijven. Nu staat dit koor onder zijn muzikale leiding. Hij wordt daarbij instrumentaal geassisteerd door Peter Molenaar op slaggitaar en Fried Holtkamp op basgitaar.
Het koor heeft inmiddels tal van optredens op zijn naam staan, in Wognum en vele plaatsen in West Friesland, maar ook buiten de provincie en zelfs in Ierland.